Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

huhtikuuta 06, 2014

Hemmottelu Sallittu - Suklaakeksit



Tänä sunnuntaina kirjoitin blogiin lempikeksireseptini. Käy kurkkaamassa samalla viikon varrella siellä julkaistut muut puhuttavat blogikirjoitukset!

SUKLAAKEKSIT

Mielestäni itsensä hemmottelu on sallittua ihan joka päivä. Olemme ansainneet jokaisen pienen kohteliaisuuden, jokaisen hellyydenosoituksen, jokaisen hieronnan, manikyyrin, kampaajallakäynnin, laiskottelupäivän, oman hetken harrastamiseen ja ihan jokaisen suklaapalan. Kun sallimme sen itsellemme ja tiedostamme, että olemme sen arvoisia, nautinto on suurempi.  Muista seuraavalla kerralla jättää huono omatunto ja itsesyytökseltä haiskahtavatkin ajatukset nurkkaan ja antaudu nauttimaan, täysillä, mistä ikinä sillä hetkellä nautitkaan! Sinä olet sen arvoinen!

Tänään jaan lempikeksireseptini kanssasi. Voit leipoa keksejä ja käyttää niitä harjoitteena täysillä nauttimiseen! :)




Keksien leipominen sujuu käden käänteessä ja voit helposti käyttää kaapista löytyviä jauhoja.  Kutsun reseptin aineksilla leivottuja keksejä "terveyskekseiksi", koska niissä ei ole vehnäjauhoja eikä valkoista sokeria.  Ero kaupan kekseihin on myös se, että näitä voi syödä vain muutaman ja saada sillä makeanhimon tyydytettyä. Taikinasta tulee pellillinen keksejä. Säilö loput keksit tiiviiseen lasipurkkiin.



Suklaakeksit (gluteeniton, kananmunaton ja maidoton)


1 dl riisijauhoja
1 dl tattarijauhoja
0,75 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl merisuolaa
1/2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
(2 rkl kookossokeria, voit jättää kokonaan pois)
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa

-sekoita kuivat aineet keskenään

n.100-120 g tummaa suklaata rouhittuna
kourallinen rusinoita
1,4 dl kookosöljyä sulatettuna
1 dl hunajaa tai siirappi

-lisää sulatettu ja jäähtynyt kookosöljy, hunaja, rouhittu suklaa sekä pienennetyt rusinat


-sekoita hyvin ja laita taikina jääkaappiin 15 minuutiksi 
-laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Ota ruokalusikallinen taikinaa ja muotoile lusikan ja sormien avulla mieleiseksesi. 
Paista uunin keskitasolla n.11-12 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.