Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

huhtikuuta 27, 2014

Kurpitsakeittoa ja seesamikanaa

Viime sunnuntaina Babyjoy-blogissa julkaistu kurpitsakeitto-ohje.

Meitä hellitäään nyt uskomattoman ihanalla keväisellä ilmalla! Joka vuosi ensimmäiset lämpimät päivät tuntuvat yhtä lupaavilta – kesä tulee ihan pian!
Tuntuisiko lämpö ja valo yhtä euforiselta, jos meillä olisi vuoden ympäri tarjolla yhtä pitkiä jaksoja luonnonvaloa ja lämpöä vai saammeko kiittää pimeää ja kylmää kautta, joka saa kevään tuntumaan yhtä mahtavalta joka vuosi? Luonnon herääminen, vihreyden lisääntyminen päivittäin on hämmästyttävää ja ilahduttavaa. Viikoissa pimeästä, harmaasta, äänettömästä ja värittömästä kuoriutuu kirkas, värikäs, eloisa ja valoisa. Yksi luonnon ihmeistä!



Toisinaan asioihin ei kiinnitä niin paljon huomioita, jos ne ovat jokapäiväisiä ja toistuvia. Niihin tottuu, turtuu ja niitä alkaa pitää itsestäänselvyyksinä. Omassa elämässäni yritän kaikin tavoin olla “tottumatta” mihinkään, sillä juuri “tottuminen” tekee elämisestä tylsää ja yksitoikkoista. Teen päivittäin paljon töitä sen eteen, että näen ihan tavallisissa arjen asioissa jotain hyvää ja kaunista. Sen lisäksi, että se on erittäin terapeuttista, se herättelee kiitollisuuden tunnetta. Kun asioihin kiinnittää intensiivisen huomionsa, ne tulevat lähemmäksi ja niistä on helpompi olla kiitollinen. Sen sijaan, että painaa eteenpäin arjessa kuin työjuhta, voi valita uteliaan ihmettelyn ja kauneuden ihastelun ja saa pian huomata arjen olevan melkoisen ihanaa!

Kevät saa minussa liikkeelle niin suuria tunteita, että niitä on ihan mahdoton pitää sisällä. Tähän aikaan vuodesta on ihanaa seurata tapahtumia luonnossa. Pääsen pian kasvimaalle kasvattamaan omaa ruokaa, saan arkistoida talvivaatteet kaappiin, herään ikäänkuin aivan uutena ihmisenä ja energiaa on vaikka muille jakaa. Olen todellakin kevät-ihminen! Oletko sinä?

Lähde tänään ulos kävelylle ja etsi ainakin viisi varmaa kevään merkkiä. Tarkastele kukkapenkistä nousevia kasvinalkuja ja tutki silmuja pihapuussa. Päivittele mielessäsi kevään ihanuutta! Tunne auringon lämpö kasvoillasi, tunne sen ihollesi tuoma tuoksu. Paina jalkasi tiukasti maahan ja tunne maa jalkojesi alla. Tarkkaile lasten riemua, kun he juoksevat ja leikkivät pihalla. Kuuntele tarkkaan lintujen riemukasta viserrystä. Se on lähes liikuttavan innostunutta! Tunne, kuinka olet osa ihmeellistä luontoa ja tunne kiitollisuutta! Sinä kuulut juuri siihen, missä nyt seisot.



Jotta aikaa jäisi ihastella ja nauttia aurinkoisesta päivästä, laitan nopean kurpitsakeiton reseptin. Voit tarjota sen sellaisenaan tai tehdä lisukkeeksi lehtikaalisipsejä ja ruokaisamman saat lisäämällä pinnalle seesamikanaa.


Kurpitsakeitto

2 myskikurpitsaa
n.1 litra vettä
1 tl ruususuolaa

Kuori kurpitsat ja lohko ne palasiksi.
Keitä täysin pehmeiksi ja kaada noin puolet jäljellä olevasta keitinliemestä toiseen astiaan (n.3dl)
Lisää:
2 dl kermaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl seesamiöljyä
1/2 sitruunan mehu
ripaus cayennepippuria
mustapippuria myllystä
hyvää suolaa

Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Voit lisätä keitinlientä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


Lehtikaalisipsit

4-6 lehtikaalin lehteä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl (seesami)öljyä
hyvää suolaa
3 rkl sesaminsiemeniä

Pese ja valuta lehtikaalit.
Revi ne paloiksi suurehkoon kulhoon.
Lisää öljy, sitruunamehu, suola ja seesaminsiemenet ja sekoita hyvin.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin ylätasolla 250 asteessa n. 3 min
Kannattaa olla vahdissa ja tarkkailla paahtumista, koska kaali palaa nopeasti.


Seesamikana

400 g kanan rintafilettä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl kuivattua minttua
1 tl makeaa curryjauhetta
3 valkosipulin kynttä
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
mustapippuria ja suolaa

Leikkaa kana suikaleiksi ja sekoita kaikki marinadin ainekset paitsi seesaminsiemenet. Laita kana marinadiin tunniksi, mielellään yön yli. Paista kana oliiviöljyssä kypsäksi, levitä leivinpaperille pellin päälle ja ripottele pintaan reilusti seesaminsiemeniä. Paahda uunin ylätasolla 250 asteessa n. 5 minuuttia.
Annostele keitto lautaselle ja lisää kanapalat keiton päälle, koristele lehtikaalisipseillä ja seesaminsiemenillä. Ripauta mustapippuria myllystä, hieman oliiviöljyä ja hyvää suolaa keiton