Viime sunnuntaina Babyjoy-blogissa julkaistu kurpitsakeitto-ohje.
Meitä hellitäään nyt uskomattoman ihanalla
keväisellä ilmalla! Joka vuosi ensimmäiset lämpimät päivät tuntuvat yhtä
lupaavilta – kesä tulee ihan pian!
Tuntuisiko lämpö ja valo yhtä euforiselta, jos meillä olisi vuoden
ympäri tarjolla yhtä pitkiä jaksoja luonnonvaloa ja lämpöä vai saammeko
kiittää pimeää ja kylmää kautta, joka saa kevään tuntumaan yhtä
mahtavalta joka vuosi? Luonnon herääminen, vihreyden lisääntyminen
päivittäin on hämmästyttävää ja ilahduttavaa. Viikoissa pimeästä,
harmaasta, äänettömästä ja värittömästä kuoriutuu kirkas, värikäs,
eloisa ja valoisa. Yksi luonnon ihmeistä!
Toisinaan asioihin ei kiinnitä niin paljon huomioita, jos ne ovat jokapäiväisiä ja toistuvia. Niihin tottuu, turtuu ja niitä alkaa pitää itsestäänselvyyksinä. Omassa elämässäni yritän kaikin tavoin olla “tottumatta” mihinkään, sillä juuri “tottuminen” tekee elämisestä tylsää ja yksitoikkoista. Teen päivittäin paljon töitä sen eteen, että näen ihan tavallisissa arjen asioissa jotain hyvää ja kaunista. Sen lisäksi, että se on erittäin terapeuttista, se herättelee kiitollisuuden tunnetta. Kun asioihin kiinnittää intensiivisen huomionsa, ne tulevat lähemmäksi ja niistä on helpompi olla kiitollinen. Sen sijaan, että painaa eteenpäin arjessa kuin työjuhta, voi valita uteliaan ihmettelyn ja kauneuden ihastelun ja saa pian huomata arjen olevan melkoisen ihanaa!
Kevät saa minussa liikkeelle niin suuria tunteita, että niitä on ihan mahdoton pitää sisällä. Tähän aikaan vuodesta on ihanaa seurata tapahtumia luonnossa. Pääsen pian kasvimaalle kasvattamaan omaa ruokaa, saan arkistoida talvivaatteet kaappiin, herään ikäänkuin aivan uutena ihmisenä ja energiaa on vaikka muille jakaa. Olen todellakin kevät-ihminen! Oletko sinä?
Lähde tänään ulos kävelylle ja etsi ainakin viisi varmaa kevään merkkiä. Tarkastele kukkapenkistä nousevia kasvinalkuja ja tutki silmuja pihapuussa. Päivittele mielessäsi kevään ihanuutta! Tunne auringon lämpö kasvoillasi, tunne sen ihollesi tuoma tuoksu. Paina jalkasi tiukasti maahan ja tunne maa jalkojesi alla. Tarkkaile lasten riemua, kun he juoksevat ja leikkivät pihalla. Kuuntele tarkkaan lintujen riemukasta viserrystä. Se on lähes liikuttavan innostunutta! Tunne, kuinka olet osa ihmeellistä luontoa ja tunne kiitollisuutta! Sinä kuulut juuri siihen, missä nyt seisot.
Jotta aikaa jäisi ihastella ja nauttia aurinkoisesta päivästä, laitan nopean kurpitsakeiton reseptin. Voit tarjota sen sellaisenaan tai tehdä lisukkeeksi lehtikaalisipsejä ja ruokaisamman saat lisäämällä pinnalle seesamikanaa.
Kurpitsakeitto
2 myskikurpitsaa
n.1 litra vettä
1 tl ruususuolaa
n.1 litra vettä
1 tl ruususuolaa
Kuori kurpitsat ja lohko ne palasiksi.
Keitä täysin pehmeiksi ja kaada noin puolet jäljellä olevasta keitinliemestä toiseen astiaan (n.3dl)
Lisää:
Keitä täysin pehmeiksi ja kaada noin puolet jäljellä olevasta keitinliemestä toiseen astiaan (n.3dl)
Lisää:
2 dl kermaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl seesamiöljyä
1/2 sitruunan mehu
ripaus cayennepippuria
mustapippuria myllystä
hyvää suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl seesamiöljyä
1/2 sitruunan mehu
ripaus cayennepippuria
mustapippuria myllystä
hyvää suolaa
Soseuta kaikki ainekset
sauvasekoittimella. Voit lisätä keitinlientä, jos keitto tuntuu liian
paksulta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Lehtikaalisipsit
4-6 lehtikaalin lehteä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl (seesami)öljyä
hyvää suolaa
3 rkl sesaminsiemeniä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl (seesami)öljyä
hyvää suolaa
3 rkl sesaminsiemeniä
Pese ja valuta lehtikaalit.
Revi ne paloiksi suurehkoon kulhoon.
Lisää öljy, sitruunamehu, suola ja seesaminsiemenet ja sekoita hyvin.
Revi ne paloiksi suurehkoon kulhoon.
Lisää öljy, sitruunamehu, suola ja seesaminsiemenet ja sekoita hyvin.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin ylätasolla 250 asteessa n. 3 min
Kannattaa olla vahdissa ja tarkkailla paahtumista, koska kaali palaa nopeasti.
Kannattaa olla vahdissa ja tarkkailla paahtumista, koska kaali palaa nopeasti.
Seesamikana
400 g kanan rintafilettä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl kuivattua minttua
1 tl makeaa curryjauhetta
3 valkosipulin kynttä
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl kuivattua minttua
1 tl makeaa curryjauhetta
3 valkosipulin kynttä
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
mustapippuria ja suolaa
Leikkaa kana suikaleiksi ja sekoita
kaikki marinadin ainekset paitsi seesaminsiemenet. Laita kana marinadiin
tunniksi, mielellään yön yli. Paista kana oliiviöljyssä kypsäksi,
levitä leivinpaperille pellin päälle ja ripottele pintaan reilusti
seesaminsiemeniä. Paahda uunin ylätasolla 250 asteessa n. 5 minuuttia.
Annostele keitto lautaselle ja lisää
kanapalat keiton päälle, koristele lehtikaalisipseillä ja
seesaminsiemenillä. Ripauta mustapippuria myllystä, hieman oliiviöljyä
ja hyvää suolaa keiton