Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

syyskuuta 06, 2009

Annan kaurapatongit




Tässä herkullinen ja vaivattomin leivontaohjeeni
 ihanasta kirjasta:

 "Rakkautta, oliiveja ja Timjamia"



4 patonkiin tarvitset

1/2 pkt hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
6 dl haaleaa vettä
2 1/2 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
10-12 dl vehnäjauhoja


Hiiva liotetaan ensin tilkkaan vettä suolan ja hunajan kanssa, jonka jälkeen lisätään loppu neste,kaurahiutaleet ja jauhot.

Taikinaa ei alusteta lainkaan, vaan ainekset vain sekoitetaan puuhaarukalla.

Taikina jätetään tekeytymään liinan alle 1-2 tunniksi. 




Taikina jaetaan terävällä veitsellä neljään osaan ja kiepautetaan patongeiksi. Taikinaa ei saa vaivata lainkaan etteivät ilmakuplat pääse tuhoutumaan.

Ei kohotusta vaan suoraan 260° uuniin ensin 15 minuutiksi, jonka jälkeen lasketaan uunin lämpötila 150° ja annetaan patonkien paistua vielä 10-12 minuuttia.

Suosittelen !

Kaura + patonki = kaurapatonki

Ihanaa rentouttavaa sunnuntaipäivää!