Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

maaliskuuta 30, 2014

Herkkupannukakut

Olen aloittanut yhteistyön Babyjoy.fi sivuston kanssa ja olen siitä kovin innoissani!  Ystäväni Tara Lange on avannut mahtavat sivut odottaville äideille ja tekee arvokasta työtä vauvaperheiden hyväksi täydestä sydämestään. Jos teille on tulossa vauva tai on juuri tullut, suosittelen hyvin lämpimästi.
 Tästä sunnuntaista alkaen kirjoittelen joka sunnuntai Babyjoyn blogiin aiheella "Sunday Bliss with Sari". Luvassa on nautintoja makuaistille ja muillekin aisteille riittää osansa. Julkaisen tekstit sekä täällä että Babyjoyn sivuilla. Tule mukaan!
Sunnuntai alkaa ihanasti pannukakkujen paistolla. Keittiössä leijailee houkutteleva tuoksu ja kirkkaat värit lautasella hellivät myös mieltä. Teen pannukakkuja joka viikonloppu enkä kyllästy niihin koskaan!
Tee ensin taikina ja jätä se turpoamaan siksi aikaa, kun peset , kuorit ja viipaloit lisukkeena tarjottavat hedelmät. Ota myös marjat sulamaan tässä vaiheessa. Valitse luomuhedelmiä aina, kun niitä on tarjolla. Makueron huomaa selvästi! Käsitellessäsi hedelmiä, tuoksuta niitä ja nauti, aisti niiden värit ja anna värien vaikuttaa mieleesi. Tee siitä oma rituaalisi – ikioma hedelmäterapiasi! 


Valitse kaunein lautasesi ja asettele hedelmät kauniisti siten, että värit pääsevät oikeuksiinsa. Älä hätäile, vaan keskity siihen kuin taideteokseen ja tee lautasesi värimaailma rauhassa. Lisää hedelmiä ja marjoja niin kauan kunnes olet tyytyväinen. Niin kauan kunnes mielesi sanoo “yes”, “kyllä” tai “ah” – tiedät kyllä!

Paista sitten pannukakut:
Kuumenna paistinpannu, lisää kookosöljyä ja annostele ruokalusikallinen taikinaa pannukakkua kohden. Paista noin 3 minuuttia per puoli. Käännä pannukakut, kun reunat alkavat hyhmettyä ja taikina alkaa olla kuplivaa. Levyä ei kannata pitää ihan täysillä, vaan pudottaa lämpötilaa pari pykälää ettei pannukakut tummu liikaa. Paistoöljyn määrässä ei myöskään kannata säästellä. Pinnasta tulee ihanan rapea, kun öljyä on tarpeeksi.
Lisää hedelmien viereen ainakin neljä pannukakkua (et tule tyytymään vähempään). Lisää nokare paksua turkinjogurttia. Lorauta pannukakkujen päälle luomuhunajaa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä, pähkinärouhetta, kanelia ja kardemummaa. Koristele annos vielä tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla. Ihastele avoimesti annoksesi kauneutta ja nauti rauhassa teen tai kahvin kanssa.

Herkkupannukakut

(gluteeniton ja laktoositon)

1 1/2 dl hirssihiutaleita
1 1/2 dl riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 tl kardemummaa
- sekoita kuivat aineet keskenään
2 muussattua banaania
2 luomumunaa
1 dl sulatettua kookosöljyä
1 dl paksua turkinjogurttia (laktoositon)
1 dl maitoa (laktoositon)
- lisää kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi
-anna taikinan seistä n. 10-15 min