helmikuuta 23, 2014

Mustapapusuklaakakku


Ihmettelitkö otsikkoa? Onko se yhdyssana ja onko mulla mennyt texmexruoka- ja jälkiruokaohjeet sekaisin! 

Myönnän olleeni itsekin skeptinen tämän ohjeen kanssa. Papuja suklaakakussa. Really? 

Ohje on helppo, nopea ja niin terveellinen, että minkäänlaisia omantunnontuskia ei tämän kanssa tarvitse potea. Ei jauhoja, ei maitotuotteita eikä sokeria ja silti saavutetaan täyteläinen ja täydellinen suklaanirvana. Uskaltaisin sanoa, että ohje hipoo täydellisyyttä. Give it a try! 



MUSTAPAPUSUKLAAKAKKU

1 tölkki/tetra mustapapuja hyvin huuhdeltuina ja valutettuina
1/2 dl sulatettua kookosöljyä
3 kananmunaa
1 dl raakakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta tai vaniljajauhetta
5 kuivattua taatelia tai luomuaprikoosia juuri avatusta pussista, jolloin ne ovat pehmeitä ja mehukkaita.
Halutessasi ruokalusikallinen hunajaa.

Sekoita leivinjauhe raakakaakaojauheen sekaan. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kuohkeaksi massaksi.

Leikkaa leivinpaperi pienen (halk. n.15cm) irtopohjavuoan pohjalle ja voitele sekä paperi, että reunat kookosöljyllä. Kaada massa vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. (Jos käytät kiertoilmauunia, laske lämpötila 150 asteeseen) 
Kokeile kakun kypsyys tikulla. Älä paista kakkua liian kuivaksi.

Anna kakun jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute: 

1/2 dl sulaa kookosöljyä
1 dl raakakaakaojauhetta
12-15 taatelia
hyppysellinen sormisuolaa
1/2 dl vettä tai halutessasi sitruunamehua, kirsikkamehua, kookosmaitoa tai mitä mielesi ikinä tekee.
Jos kaipaat lisää makeutta lisää hunajaa.

Laita aineet pienehköön kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella samettiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Varsinkin silloin, jos taatelit ovat kovin kuivia, vettä menee lähemmäs desi.

Levitä paksulti jäähtyneen kakun päälle.

Koristele lempimarjoillasi, kaakaonibseillä ja raakakaakaojauheella.
Kakun makumaailmaan sopii hienosti kirpeät marjat tai vaikkapa passionhedelmä.  



Inspiraatio hieman muunneltuun ohjeeseen napattu Lilyn blogista "Kiitos Hyvää" ja suurkiitos, niin oli!