Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

helmikuuta 15, 2014

Pulled Pork



Huomaan olevani monessa asiassa jälkijunassa. En jaksa aina innostua uusista asioista vaan minulla kestää lämmetä hieman pidempään. Hyvänä esimerkkinä olkoon tällä kertaa hittiruoka pulled pork eli suomalaisittain - revitty possu.

Aiemmin tällä viikolla heräsin ja ajattelin ensimmäisenä pulled porkia ja höyrytettyjä korealaisia sämpylöitä, joita muistan sisareni kehuneen kovasti. Viikonlopun menu oli siis selvä. Paitsi ne sämpylät, joista tuli kumipalloja ilman vehnäjauhoja. Korealaiset vaihtuivat höyryttömään reseptiin ja tein ystävältä saadulla reseptillä gluteenittomia bataattirieskoja, joista tuli myös ihan suosikkeja. Laitan reseptin niistä toisella kertaa.

Pulled pork reseptejä löytyy netistä aivan liikaa, jotta olisin voinut valita niistä vain yhden. Niinpä poimin marinadin/paistinliemen ainekset useammasta reseptistä ja namia tuli. 

Ohje on makea, jos et välitä makean mausta, kannattaa muunnella omaan makuun sopivammaksi.

Pulled pork -ohje noin 1 kilolle lihaa

1 kg porsaan kasleria

1dl riisiviinietikkaa
1dl sweet chiliä
1dl soijakastiketta
1 dl osterikastiketta
1dl siirappia
1 limen mehu
1 rkl savustettua paprikajauhetta
2 rkl fenkolin siemeniä mortteloituna
2 rkl korianterin siemeniä
2 rkl seesamiöljyä
1 tl cayennepippuria
1/2 tl kanelia
1 sitruunaruohon varsi silputtuna
3 cm pala inkivääriä silputtuna
3 valkosipulinkynttä puristettuna
reilusti mustapippuria myllystä
suolaa

Mittaa ja sekoita kaikki marinadin ainekset. Ota sivuun n. 1,5 dl marinadilientä. Tarvitset sen siinä vaiheessa, kun liha on kypsää. 

Aseta liha mahdollisimman sopivaan vuokaan ja kaada marinaadi päälle. Anna marinoitua muutama tunti huoneen lämmössä tai yön yli jääkaapissa. Jos marinoit yön yli, muista ottaa liha jääkaapista huoneenlämpöön ennen uuniin laittoa, jotta se ehtii lämmetä.

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja paista lihaa 4 tuntia.

Kun liha on valmis, anna sen hieman jäähtyä ja revi se sitten kahden haarukan avulla paloiksi. Sekoita vuoan pohjalla oleva ja aiemmin sivuun ottamasi marinadi lihan sekaan. 

Tarjoile tuoreen leivän välissä, salaatin, viinietikalla ja korianterilla maustettujen kurkkujen, tomaatin, majoneesin ja paksujen parmesanjuustoviipaleiden kanssa.