Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

marraskuuta 11, 2013

Skonssit


Kokeile gluteenittomia ja kananmunattomia herkkuskonsseja aamiaispöytään, brunssille, päiväkahvin kanssa tai iltateen seurana. Toimii jokaisessa tilanteessa! 


Skonssiohje:

 

Sekoita keskenään
4 1/2 dl riisijauhoa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta 

75g voita
Sulata ja anna hieman jäähtyä - lisää jauhoseokseen ja sekoita murumaiseksi.

6 kuivattua viikunaa
2 dl maitoa (ei rasvatonta)
Loraus vaniljauutetta tai vaniljatanko tai vaniljasokeria.
Pilko viikunat pieniksi ja keitä n. 15 min maidossa, johon on sekoitettu valitsemasi vanilja.  Kun viikunat ovat pehmenneet, soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää hieman jäähtyneenä jauho-rasvaseokseen. Jos käytät vaniljatankoa, ota se pois ennenkuin soseutat viikunat.

1dl maustamatonta jogurttia (ei rasvatonta)
Sekoita jogurtti taikinan joukkoon. Taikinasta tulee tahmeaa ei niinkään kulhosta irtoavaa.

Annostele pellille haluamasi kokoisia luomuksia ja paista 225 asteessa n. 10-12 min. Itse tein 14 kpl. 

Tarjoile hillon ja tuorejuuston kanssa!

Skonssit eivät parane vanhetessaan, joten kannattaa nauttia ne mieluiten samana päivänä!