Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

syyskuuta 16, 2012

Mustikkapiirakka


Mustikkapiirakkaohje, joka on nopea, helppo ja herkullinen! Ranskankerma tuo täyteläisyyttä ja jogurtti tekee pohjataikinasta mehevän. Tällä kertaa tein annospiirakat pieniin vuokiin, halkaisijaltaan n 12cm. Piirakoita tuli 6 kpl. Vaihtoehtoisesti ohjeesta tulee yksi suurempi piirakka.




Pohjaan tarvitset:

100g  voita 
3/4 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jogurttia

Täytteeseen:

1 dl ranskankermaa (creme fraiche)
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 5 dl mustikoita 

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi ne pehmeähköön rasvaan ja lisää jogurtti. * Laita taikina hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.  * Voitele sillä aikaa pyöreä piirakkavuoka tai pienet piirakkavuoat ja sekoita täytteen ainekset keskenään. * Ota levännyt taikina jääkaapista ja painele tasaisesti vuokaan. Voit ripotella pinnalle hieman jauhoja niin taikina ei tartu käsiin. * Lisää mustikat pohjan päälle ja lisää täyte. Ripottele muutama mustikka vielä täytteen päälle  * Paista (kiertoilmalla) 175° uunissa 35-40 min.
Metsässä on marjoja hulluuteen asti ja ulkona on aivan ihana ilma! Nyt on hyvä hetki lähteä kerämään piirakkamarjat!