Mustikkapiirakkaohje, joka on nopea, helppo ja herkullinen! Ranskankerma tuo täyteläisyyttä ja jogurtti tekee pohjataikinasta mehevän. Tällä kertaa tein annospiirakat pieniin vuokiin, halkaisijaltaan n 12cm. Piirakoita tuli 6 kpl. Vaihtoehtoisesti ohjeesta tulee yksi suurempi piirakka.
Pohjaan tarvitset:
100g voita
3/4 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
100g voita
3/4 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
Täytteeseen:
1 dl ranskankermaa (creme fraiche)
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 5 dl mustikoita
Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi ne pehmeähköön rasvaan ja lisää jogurtti. * Laita
taikina hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. * Voitele sillä aikaa pyöreä piirakkavuoka tai pienet piirakkavuoat ja sekoita täytteen ainekset keskenään. * Ota levännyt taikina jääkaapista ja painele tasaisesti vuokaan. Voit ripotella pinnalle hieman jauhoja niin taikina ei tartu käsiin. * Lisää mustikat pohjan päälle ja lisää täyte. Ripottele muutama mustikka vielä täytteen päälle * Paista (kiertoilmalla) 175° uunissa 35-40 min.
Metsässä on marjoja hulluuteen asti ja ulkona on aivan ihana ilma! Nyt on hyvä hetki lähteä kerämään piirakkamarjat!