kesäkuuta 02, 2012

Mádara - deeper than skin

Kauniina kesäisenä päivänä sain olla vieraana luonnonkosmetiikkasuosikkini Mádaran uutuussarjan lanseeraustilaisuudessa, jonka järjesti luonnonkosmetiikkaa maahantuova Natcos. Miljöönä oli Vanhan Kaupungin kupeessa, vain kivenheiton päässä Lahden moottoritiestä sijaitseva, henkeäsalpaavan kaunis Annala. Tarjolla oli rentoa tunnelmaa, livemusiikkia ja maistuvaa pikkupurtavaa.

Mádaran tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa eli ihan sitä itseään, puhtaasti, mitään lisäämättä. Vapaaehtoinen ECOCERT standardi kertoo aidosta luonnonkosmetiikasta. Se kieltää synteettisten tuoksujen, synteettisten säilöntäaineiden, kuten parabeenien, mineraaliöljyjen, propyleeniglycolin ja muiden synteettisten aineiden käytön - Mádara täyttää nämä vaatimukset. (ainoastaan hiustenhoitoaine ei ole ecosertifioitu) Markkinoilla on luonnonkosmetiikaksi itseään tituleeraavia merkkejä ja silti niihin saatetaan lisätä keinotekoisesti valmistettuja aineita. Kannattaa siis olla tarkkana tuotetekstien kanssa ja etsiä ECOCERT -merkintää pakkauksesta, jos haluaa olla ihan varma. Lisätietoa sertifioiduista luonnonkosmetiikkamerkeistä löydät täältä.

Mádaran tuotteet valmistetaan Latviassa. Niihin käytetään Baltian luonnossa kasvavia kasveja, joiden vaikuttavat aineet ovat huomattavasti tehokkaampia kuin samojen kasvien, jos ne olisivat kasvaneet esimerkiksi Keski-Euroopassa. Tutkittu juttu, josta me suomalaisetkin voimme mielestäni olla ylpeitä!

Kerrottakoon, että olen ollut kirjaimellisesti kosmetiikan (ja niihin kulutetun rahan) suurkuluttaja. Vielä viitisen vuotta sitten kulutin törkeän määrän kalliisiin "ihmevoiteisiin" ja ihoni reagoi niihin vaihtelevasti. Sitten kokeilin luonnonkosmetiikkaa. Siirtymävaihe kesti ainakin puoli vuotta, koska toiset tuotteet saivat ihoni kukkimaan ja säikähdin niin, että vaihdoin takaisin "normikosmetiikkaan". Kokeilemalla löysin omalle iholleni sopivat tuotteet ja nyt olen jo vuosia käyttänyt luonnonkosmetiikkaa. Tällä hetkellä Mádaraa käyttää meillä koko perhe. Erityisen onnellinen olen, että teini-ikäiset tyttäreni käyttävät luonnonkosmetiikkatuotteita sekä kasvojen puhdistamiseen että kosteuttamiseen. 

Ensikokemukseni Mádaran luonnonkosmetiikasta oli hyvin tunteisiin vetoava. Neljä, suunnilleen ikäistäni, latvialaista naista lähtivät toteuttamaan haaveitaan ja omia kosmetiikkatarpeitaan luoden vahvan vision lapsuuden kesistä ja puhtaasta luonnosta sekä tutuista raaka-aineista. Levittäessäni kasvovoidetta ensimmäistä kertaa sen tuoksu oli tuttu ja mielikuvat veivät lapsuuteni maisemaan. Mádara tuntui omalta, tutulta ja luotettavalta. Puhumattakaan tehosta, josta en vielä silloin tiennyt mitään. 

Suosikkini tällä hetkellä on uudistava yövoide, joka on kadottanut mun kulmakarvojen väliin salakavalasti ilmestyneen kiukku/huolirypyn! Uskokaa tai älkää, mutta poissa se on kahden viikon käytön jälkeen. Etelän loman stressaamalle iholle on ollut omiaan kuuriluontoisena syväkosteuttava ihosuoja, joka tuntuu taivaalliselta. Mä laitan sitä toisinaan myös silmien ympärille ja kosteutus on taattu.

Annalassa sain kunnian tavata yhden Mádaran perustajista, ihastuttavan ja karismaattisen Lotte Tisenkopfa-Iltneren, joka esitteli kesän lopussa Suomeenkin myyntiin tulevan Time Miracle -sarjan. Dermatologiset testit ovat osoittaneet aivan huikeita tuloksia ja mä seison taatusti oven takana jonottamassa, kun Time Miracle -sarja on meidän kuluttajien saatavilla! Katsotaan sitten mitkä rypyt seuraavaksi katoaa!
Madaran paperipussin kyljestä lainattua:

"/deeper than skin

I don't remember how old I was when my grandmother lulled me to sleep in a field of wild madders*, bees buzzing and swaying in front of our house. I remember feeling dizzy from the sweet smell, a light breeze touching my forehead and small insects tickling my back. When I awoke, something had changed. Something had got under my skin and is still part of me now. At night and in wintertime, I always remember that fragant afternoon, the beautiful, painfully short northern summer and the honey from the cleavers."  

*MADARA (Gallium mollugo) is a Latvian name for wild madders, one of the most common inhabitants of the baltic meadows.

12 kommenttia:

 1. Oi, mikä paikka lanseeraukselle! Ja tarjottavat näyttävät herkullisilta, tulee ihan nälkä :)

  Saimme viime viikolla Friends Forever-sisustusmatkalla pussukan, josta löytyi näytteitä Madaran tuotteista, vielä en ole testannut. Mutta vaikuttavat kyllä mielenkiintoisilta! Kiva, että satuit postaamaan aiheesta!

  Hyvää viikonloppua! (säästä huolimatta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Kesäkukka, kannattaa kokeilla testereitä. Mä voin ainakin suositella! :)
   Kivaa sunnuntaita, nyt paistaa taas ja välillä satelee.

   Poista
 2. Oo, nyt mä olen kade ! Mádara on mullakin nyt käytössä, ollut noin parin kuukauden ajan ja olen ihan rakastunut sarjan tuotteisiin ! Tuo syväkosteuttava ihosuoja on mun hankintalistalla, menee seuraavaan tilaukseen.

  Ihanat, kesäiset kuvat !

  VastaaPoista
 3. Vitsit, mikä ihana tilaisuus sulla! :) Madara on hieno sarja - käytän sitä myös itse. Puhdistusvaahto on ihana ja moni muukin tuote. Suosikkini. Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini, oli kieltämättä ihanaa! :)
   Mádaran tarina ja menestys on vaikuttava -mä olen uskollinen fani. Montaa tuotetta en vaihtaisi ja odotan niin innolla uusia tuotteita!

   Poista
 4. Pääsitpä sä ihanaan tilaisuuteen! Mä liputan kovasti luonnonkosmetiikan puolesta, mutta kokonaisvaltainen siirtyminen on toistaseksi jäänyt. (Kamaluus, mitä tököttiä sitä tuleekaan välistä laitettua iholle..??) Madara on nimenä tuttu, mutta pitääpä tutustua paremmin. Kaunbis kesäinen tilaisuus teillä oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Teija, ihanaa, kun olet tullut takaisin! :)
   Luonnonkosmetiikkaan siirtyminen on tuntunut mulle hyvin luonnollIselta, mutta meikeissä osin olen vielä tavallisessa kosmetiikassa kiinni.
   Kokeile ihmeessä, mä suosittelen! :)

   Poista
 5. Täällä toinen Mádara-fani! Ihanaa, että säkin oot löytänyt sen tuotesarjan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka anonyymi Madara-fani ja kiitos, kun kommentoit! :)

   Poista
 6. Hej!

  Vaikuttaa kivalta tapahtumalta ja tuoetteilta.
  Kivalta blogi sulla.
  Hauskaa illan jatkoa ! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaoit ajatuksesi kanssani! ♥