marraskuuta 25, 2012

Licence to Chill



Loka-marraskuulle osuu sekä mieheni syntymäpäivä että isänpäivä. Tänä vuonna halusin tehdä jotain erilaista. Mieheni on arjen James Bondini ja pelastajani, jota ilman söisimme lasten kanssa varmaankin pääosin pizzaa ja hampurilaisia. Minä saan tehdä ruokaa viikonloppuisin kaikessa rauhassa, viinilasillisen ääressä, kun hän hoitaa arjen kokkisodan. Lucky me!

Uuden Bondin innoittamana, halusin tehdä isänpäivän kunniaksi 007-menun. Oli selvää, että pääruoaksi olisi lihaa,  muut lisukkeet vaativat pidempää harkintaa. Halusin suunnitella menun itse ja tarjota myös Bondin nimikkodrinkin, Vesperin. Koska drinkkien valmistamisesta minulla ei ole minkäänlaista kokemusta, tarvitsin siihen hieman apua. Löysin James Bond Martinin eli Vesper Martinin ohjeen ja sehän sopi teemaan mainiosti

Illan menun teemana oli "Licence to Chill" eli ei vedetty parhaita päälle, vaan mentiin rennommalla otteella. Juotiin kuohuviiniä ja taivasteltiin, kuinka hyvin maut osuivat yhteen.

menu
"Licence to Chill


James Bond Martini
Jokiraputoast Avocado fraiche sweet chili
Campo Viejo Cava


Härän sisäfilepihvi
punaviinikermakastike
salviavoissa karamellisoidut shalottisipulit
ruusukaalia seesami-sitruunaöljyssä
palsternakka-bataattipyre


"I take a ridiculous pleasure in what I eat and drink" 
-Casino Royale