Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

marraskuuta 24, 2013

Superruokaa - EnergiapallotEnergiapallojen pyörittely on aika terapeuttista. Tuoksu on taivaallinen ja taikinan tarttuessa sormiin, riittää, että  muistaa lopputuloksen olevan terveellinen. Tyttäreni on toivonut näitä pitkien koulupäivien pelastajiksi ja nyt jää nähtäväksi, onko näistä siihen. Löysin ohjeen netistä ja muuntelin sitä kaapin sisältöä vastaavaksi. Nämä on ihanan makuisia! Jos menekkiä on, kannattaa tehdä tuplasetti. Joulupalloihin voi lisätä jouluisia mausteita, pakata kauniisti ja antaa ystävälle tai tarjota joulun kahvipöydässä gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

Teko onnistuu myös ilman tehosekoitinta. Jos teet ilman konetta, pilko ainekset veitsellä niin pieneksi kuin vain mahdollista.

Energiapallot n.15 kpl


Keitä n. 1dl vahvaa kahvia tai espressoa.

Pilko  
2 kuivattua viikunaa 
3 kuivattua taatelia
- kaada kuuma kahvi hedelmien päälle pieneen kulhoon niin, että ne peittyvät. Anna vetäytyä puolisen tuntia.

Mittaa suurempaan kulhoon 
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl proteiinijauhetta
1rkl hunajaa
1rkl neitsytkookosöljyä 
1/2 dl kookosjauhoja 
2rkl chia siemeniä - sekoita niin tasaiseksi kuin mahdollista.

Pyöräytä 1dl cashewpähkinöitä tehosekoittimessa muutaman kerran. 
Lisää 1 dl rusinoita ja pyöritä sen verran, että pähkinät ja rusinat pilkkoutuvat pienemmiksi. 

Kaada viikuna-kahviseos blenderiin ja pyöräytä muutamia kertoja. 

Kaada seos blenderistä kaakaojauhoseoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Voit lisätä kookosjauhoja jos tuntuu, että seos on liian löysää.

Kaada pöydälle kuorittuja sesaminsiemeniä ja kaakaojauhetta. Pyörittele ruokalusikallinen massaa tasaisiksi palloiksi kaakaojauhojen ja siemenien päällä. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa.    

Energista viikkoa!