Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

helmikuuta 19, 2012

Kadonneen metsästäjän vyötäröpizza
Hei meilläkin karpataan, aivan kuten viime keväänä. Tavoitteissa olisi kesään mennessä saada omat vaatteet tuntumaan taas omilta ja irrottautua sokerikoukusta. You know!

Karppaaminen on oikeastaan aika kivaa, kun sitä ei ota liian vakavasti. Viime kevään jälkeen pastan syönti on tippunut radikaalisti, kun ennen syötiin pastaa useampi kerta viikossa. Nykyisin ehkä kerrän kuussa, jos sitäkään. Viikonloppuisin on lupa herkutella vähähiilarisesti. Makuaisti herkistyy ja ruoka maistuu niin paljon paremmalta, kun kaikki ei ole sallittua.

Meillä syödään nyt karppausinfon sivuilta löytyvää vyötärönmetsästäjän pitsaa. Muuntelen ohjetta usein sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään ja tällä kertaa taisi osua ainekset ihan nappiin.  Käytin rahkan sijasta Valion Turkkilaista jogurttia ja Valion arkijuustoraastetta.
Kokeile, jos karppaus on ajankohtaista!
yksi annos (riittää pienelle pellille)

1 prk maitorahkaa
1 pss (150g) emmental punaleima-juustoraastetta
2 kananmunaa
4 rkl vehnälesettä
3 rkl ruisjauhoja
n. 1 tl leivinjauhetta
Ainekset sekaisin ja lusikoidaan ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paisto 200 asteessa ensin 10 min ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min.