syyskuuta 24, 2011

Maa-artisokkakeitto



Keitot kuuluvat syksyyn ja tein ensimmäisen maa-artisokkakeittoni viikolla omista maa-artisokista.

Ne kasvavat hurjaa vauhtia ja leviävät kuulemma myös samalla tahdilla.

Maa-artisokan kuoriminen vie oman aikansa, mutta vaiva palkitaan ruhtinaallisesti!



   

MAA-ARTISOKKAKEITTO
Kuullota voissa pannulla maa-artisokat, sipuli ja valkosipuli. 
Kun ainekset ovat hieman pehmenneet, lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.  
Erottele sillävälin keltuaiset ja sekoita kerman joukkoon. 
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää vasta sen jälkeen keltuaiskermaseos hienona nauhana kokoajan sekoittaen. 
Älä enää kiehauta.
Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Halutessasi voit maustaa keiton yrttiöljyllä sekä paahdetulla pekonilla.



-Sari-