Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

helmikuuta 16, 2010

Naminami Naan-leipää



Intialainen ruoka on meillä herkkua ja sitä tehdään usein.
Tein ensimmäistä kertaa itse naan-leivät. 
Inspiraation sain tv-ohjelmasta, jossa kuvankaunis intialaisnainen opetti reseptin paloaseman kokille.
Tämä ei ole se ohje, koska en saanut sitä ylös, mutta hyviä tuli näistäkin.

Jos haluat kokeilla tätä helppoa ohjetta, ole hyvä:

1 dl maitoa 
1/4 pakettia hiivaa 
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita taikinaan
1 dl maustamatonta jogurttia 
2 rkl voita voiteluun


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, suola ja sokeri.

Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja voi tai margariini. Nypi rasva jauhoihin.
Kaada joukkoon hiivamaito ja jogurtti. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Taikinan saa jäädä melko löysäksi.

Peitä kulho liinalla ja jätä taikina kohoamaan pariksi tunniksi. Välissä voit tehdä intialaista ruokaa.

Kun taikina on kohonnut, jaa se kahdeksaan osaan. 
Pyöritä osat palloiksi ja painele ne sitten kostutetuin käsin niin littaniksi kuin saat. 
Niitä on lupa taputella oikein kovaa. ;)
Pistele haarukalla reikiä leipiin, jotta ne eivät kohoa liikaa.

Laita uunin grillivastus kuumenemaan. 
Jos sinulla ei ole grillivastusta, lämmitä uuni niin kuumaksi kuin mahdollista.

Kun uuni on kuuma, voitele naan-leivät vedellä ja laita pelti tai ritilä ihan uunin ylätasolle.
 Kannattaa jäädä uunin luukulle seuraamaan paistumista, sillä leivät paistuvat ihan silmissä.

Kun leivät alkavat ruskistumaan, käännä ne vielä ympäri. Sivele vedellä ja paista toiseltakin puolelta.

Voitele sulatetulla voilla ja ripottele pintaan tuoretta korianteria.

Nami!

Mukavaa alkanutta viikkoa - huomenna onkin jo keskiviikko!