Ihana omenapiirakka! Ohje on: helppo, nopea ja sotkuton. Siinä ne yleiset kolme kriteeriä, jotka tekevät leipomisesta kivaa. Kärsimättömän ihmisen omenapiirakka tai Hätähousun omenapiirakka sopisi hienosti nimeksi. Omenapiilo taitaa kuitenkin olla alkuperainen nimi ja ohje on joskus ollut Pirkka-lehdessä.
Pohjaan tarvitset:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl sulatettua voita
Puoliksi jaettuun pohjaan lisätään
1 1/2 dl vaniljajogurttia
1 1/2 dl vaniljajogurttia
1 muna
Päälle laitetaan
1/2 l omenakuutioita
1/2 l omenakuutioita
2 tlk maitorahkaa
2tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 munaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi.
Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan jogurtti ja kananmuna.
Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty piirakkavuoan pohjalle.
(halkaisija väh. 30 cm ja korkeus 4cm)
Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan jogurtti ja kananmuna.
Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty piirakkavuoan pohjalle.
(halkaisija väh. 30 cm ja korkeus 4cm)
Kuori omenat ja kuutioi. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla.
Sekoita rahkan joukkoon kananmunat.
Levitä rahkaseos omenakuutioden päälle.
Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Nam!
Sekoita rahkan joukkoon kananmunat.
Levitä rahkaseos omenakuutioden päälle.
Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Nam!