Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

elokuuta 16, 2013

Chicken Madras


Hei, pitkästä aikaa. Toivottavasti kesäsi on ollut ihana! Mä olen nauttinut tästä kesästä jotenkin erityisen paljon. Ihana loma on pian ohi ja työt alkavat taas. Mutta sekään ei haittaa, sillä edessä on mielenkiintoinen (ja ihana) syksy ja työkavereita alkaa olla jo ikävä. Nekin on ihania! :)

Ajattelin jakaa kanssanne reseptin, joka on tietenkin ihana! Reseptin runkoa hain, omalla tavallaan ihanan, Gordon Ramsayn Madras Chicken reseptistä. Viimeisen silauksen ja herkullisuuden salaisuuden olen oppinut kuitenkin ihan erityisen ihanalta tyypiltä, mieheltäni! Meillä syödään intialaista, joka on maukkaampaa kuin useimmissa intialaisissa ravintoloissa. Intiassa en ole käynyt, mutta sinnekin tie jonain päivänä vie. Ihan varmasti!



Chicken Madras

4 broilerin rintafilettä
kasvisöljyä

hyvää suolaa ja mustapippuria
2 suurta sipulia
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
3 tai 4 valkosipulinkynttä
2-3 chiliä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa

2 tl korianterin siemeniä murskattuina
2 tl jauhettua kurkumaa
1 tl chilijauhetta
4 suurta kypsää tomaattia

2 limeä
ruukku tuoretta korianteria
1 purkki kookoskermaa
n.3 dl vettä
1 tl garam masalaa


Paloittele broileri ja laita kulhoon. Mausta reilusti hyvällä suolalla ja mustapippurilla ja jätä huoneenlämpöön odottamaan. (Intialaisessa ruoassa on oltava reilusti suolaa, muuten se ei maistu intialaiselta.)

Halkaise sipulit ja viipaloi pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna reilusti öljyä paistinpannussa. Lisää sipuli ja kuullota sitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia tai kunnes se on läpikuultavaa. Huom - älä ruskista sipuleita.

Sillä aikaa, kun sipulit kuullottuvat, kuori n. 3 cm pala inkivääriä  ja raasta se pieneksi. (Voit myös käyttää valkosipulipuristinta, jos siinä on tarpeeksi paukkuja.) Kuori myös valkosipulit ja purista ne inkiväärin joukkoon. Pese ja viipaloi chilit. Hienonna morttelissa 2 tl korianterin siemeniä.

Kuumenna toisessa paistinpannussa n. 3-4 rkl öljyä, Lisää pannulle ensin jeera, hienonnetut korianterin siemenet, kurkuma ja chilijauhe. Mausteiden tulee ruskistua öljyssä hieman. Lisää heti perään raastettu inkivääri, valkosipulimurska ja pilkotut chilit. Sekoittele puolisen minuuttia, kunnes mausteista irtoaa taivaallinen tuoksu. Varo polttamasta mausteita.

Tässä vaiheessa sipulit ovat kuullottuneet ja pehmentyneet. Kaada öljyinen mausteseos sipulien joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää sille pannulle, jossa paistoit mausteet, hieman öljyä. Ruskista puolet kanoista ja lisää ne sipulien joukkoon. Paista vielä toinen erä kanoja ja lisää pääpannuun. Kanat imevät loputkin maut pannusta eikä ihania makuja mene yhtään hukkaan. Lopuksi lisää pannulle (jossa juuri paistoit kanat) 1 desi vettä ja anna sen kiehahtaa. Sekoita lastalla kaikki reunoille jääneestä mausteseoksesta veden joukkoon ja kaada sipulien ja kanojen päälle.

Lisää vielä vettä niin, että sipulit ja kanat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi.

Pilko tomaatit lohkoiksi, poista kannat ja lisää joukkoon. Pilko korianteri ihan tyvestä alkaen. Lisää hienonnetut varret seokseen ja jätä lehdet odottamaan. Laita kansi päälle ja anna kiehua kasaan miedolla lämmöllä tunnin verran niin että sipulit ja tomaatit soseutuvat ja vesi haihtuu. Tällöin jäljelle jää vain herkullisen sakea kastike. Sekoita välillä.

Kun kastike on sakeutunut ja vesi haihtunut, purista kaksi limeä mehuksi ja lisää kastikkeeseen. Lisää purkki paksua kookoskermaa ja teelusikallinen garam masalaa. Sekoita huolella ja anna kiehua hiljalleen vielä puolisen tuntia. Tarkista suola ja lisää, jos on tarvetta.

Lopuksi lisää tuoretta korianteria reilusti. Annostele syvään kulhoon basmatiriisin kanssa. Koristele korianterilla ja purista vielä limen mehua päälle.

Voit tarjota lisänä herkullista Naan-leipää, jonka ohjeen löydät täältä. 
Viinisuositukseksi italialainen Nero Negroamaro Cabernet Sauvignon punaviini. Perfect match!

Kokeile reseptiä! Lupaan ettet pety! Kaada itsellesi lasillinen viiniä ja laita lempimusiikkiasi soimaan ja nautiskele ruoanlaitosta. Kuulisin mielelläni maistuiko Madras sinun suussasi yhtä taivaallisen hyvältä kuin minun!

Oikein rentouttavaa viikonloppua!