Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

syyskuuta 03, 2011

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka, johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muutama mustikkapiirakka on myös tehty samalla ohjeella ja on niin hyvää, että muut piirakkaohjeet jäävät pölyttymään laatikon pohjille. Kaikki kolme kriteeriä täyttyvät; ohje on nopea, helppo ja kädet pysyvät siisteinä. Älä anna ainesten määrän ja reseptin pituuden hämätä, ohje on tosiaan helppo ja sen tekee nopeasti. 
Resepti on Maku-lehdestä ja sitä ei tarvitse noudattaa ihan kirjaimellisesti vaan kermaviilin voi hyvin korvata maustamattomalla jogurtilla ja piimän uupuessa voi pohjaosaan käyttää myös maustamatonta jogurttia. Ei kuitenkaan mitään rasvattomia versioita, niillä piirakan saa piloille. Itse olen kerran sekoittanut rahkasta ja maidosta piimän paksuisen seoksen, kun kaapissa ei ollut sillä hetkellä edes jogurttia. Sokeria ja rasvaa tulee tähän piirakkaan runsaasti ja niistä en suosittele tinkimään. Kerran yritin hieman vähentää sokerin määrää, mutta piirakka ei maistunut lainkaan niin herkulliselta.

Ohje taivaallisen hyvään piirakkaan, ohjeesta tulee pellillinen (35 x 42 cm).
Sulata voi kattilassa. 
Sekoita kuivat aineet keskenään tarpeeksi suuressa kulhossa ja lisää voisula. 
Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen takaisin kattilaan, jossa sulatit voin.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitellylle uunipannulle (35 x 42 cm).

Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. (Voit käyttää samaa astiaa, jossa, jossa sekoitit taikinan.) 
Kaada seos raparperinpalojen päälle ja levitä tasaiseksi reunoille asti.
Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kokeile täytteeksi vaikka karviaisia tai muita happamia marjoja, jos raparperia ei enää löydy omasta takaa. Mä teen seuraavan piirakan kotimaisista omenista.
Rentouttavaa viikonloppua!