Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

elokuuta 18, 2013

Frittata

Sadonkorjuun aikaan viljelijä saa olla onnellinen. Ruoanlaitossa pystyy hyödyntämään itse kasvattamiaan yrttejä ja vihanneksia. Kaikki maut ovat intensiivisiä ja oman maan satoa käsittelee, ruokaa tehdessään, silkkihansikkain. Kokkailusta tulee miltei meditatiivista.


Viime viikolla tein lounaaksi frittatan. Helppoa ja maukasta. Tuoreita yrttejä, muutama kypsä peruna, vastapoimittuja tomaatteja ja porkkanoita sekä kanttarelleja suoraan metsästä. Muuta ei tarvittu. Lopputulos oli silkkaa euforiaa. Silmille ja suulle.


Paistoin ensin kanttarellit voissa rapeiksi ja siirsin ne odottamaan toiseen kulhoon.
Sekoitin keskenään neljä kananmunaa, desin turkkilaista jogurttia ja desin juustoraastetta.
Kuumensin uuninkestävän valurautapannun ja lisäsin rypsiöljyä sekä nokareen voita. Kaadoin munaseoksen pannulle, kun voi alkoi tirisemään ja pienensin lämpötilaa.
Odotin hetken ja lisäsin viipaloidut perunat ja porkkanat, halkaistut tomaatit, revityt yrtit ja paistetut kanttarellit hyytymättömän munaseoksen päälle. Käytin lempiaineksiani ja asettelin ainekset pannulle kuin luoden taideteosta. Raastoin vielä hieman juustoa frittatan pinnalle ja maustoin oman makuni mukaan guaranasuolalla ja mustapippurilla. Paistoin miedolla lämmöllä hetken ja siirsin pannun kuumaan uuniin, jotta pinta hyytyi ja sai kauniin värin. Tämä ei vienyt kovin  kauan, joten vahdin hyytymistä ja otin pannun uunista, kun pinnalla oleva juusto alkoi muuttua kullanruskeaksi.


Annostelin frittatan lautaselle. Ripautin päälle sormisuolaa, mustapippuria myllystä sekä hyvää oliiviöljyä.