Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

elokuuta 14, 2010

Pihalle

Ostin muutaman tuollaisen vaaleanpunaisen neilikan, joka kuulemma siementää itsensä ja jää siten pysyväksi kaunistuttajaksi pihaan. Saa nähdä. Taidan varmuuden vuoksi korjata joitain siemeniä talteen. Toinen on vielä ruukussa odottelemassa. Maahan istutetun väri syveni hennon vaaleanpunaisesta kauniin pinkiksi. Sai varmasti kaipaamiaan ravinteita.


Suorastaan rakastan malvoja ja niitä on useita eri lajikkeita pienessä pihassani. Tämä lajike on siementänyt itseään ja taimia tupsahtelee joka vuosi yllättävistä paikoista.


Pihassa kasvaa riippajalava. Tänä vuonna sidoin toisen puolen oksat kasvamaan ikäänkuin katokseksi portille johtavan polun ylle.Sen katveeseen jää myös kastelupaikka, jossa on vesitynnyri ja lannoitteet. Niiden kaveriksi haaveilen pientä istutuspöytää. Viime vuonna rakentamani istutuspöytä on enemmänkin säilytyskalusteena.
(Voi, kuinka kliiniseltä se näyttääkään vanhassa postauksessa. Otan kuvia siitä nykyasussaan jossain vaiheessa.)


Muutama kesä sitten ostin vanhan tavaran kaupasta kauniisti koristellun vanhan kaakeliuunin osan. Se sai uuden elämän aurinkovarjon varren kaunistajana.

Nyt täällä jyrisee ukkonen! Mulla piti tänään olla löhöilypäivä. Piti nauttia auringosta ja helteestä...

Illalla kylläkin tuli nukkumaan mennessä uusia visioita, ehkäpä alan toteuttamaan niitä sadetta pidätellessäni. :)

Rentouttavaa lauantaita ja voikaa hyvin!