Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

tammikuuta 19, 2013

Kevättä Rinnassa


Tähän aikaan vuodesta iskee viherkaipuu. Tekisi mieli jo viljellä jotain. Kaivoin kuvia viime toukokuulta, kun olohuoneen ikkunan alla oli hieman jo ruuhkaa... ;) Tänä vuonna olen maltillisempi, enkä hassaa euroja sokkona siemeniin, vaan harkitsen tarkoin mitä ostan ja käytän viime vuosilta jääneet siemenet ensin. Viinimarjatomaatin siemenet ja asterit aion tilata ja istuttaa valkoisia kelloköynnöksiä omista siemenistä.  Palstalle aion tänä vuonna tehdä mahdollisimman paljon suorakylvojä. Ja istuttaa kasapäin kesäkukkia ja yrttejä!Ihana toukokuu pihalla ja kevään ensimmäiset kukkijat. Lemmikit on mun suosikkeja, niitä lisää. Valkovuokot leviävät vuosi vuodelta. Alemmassa kuvassa on vaaleanpunaisia valkovuokkoja, jotka suotuisassa paikassa kasvavat aivan valtavan kokoisiksi. Sormustinkukkien lehtiruusukkeet olivat komeat jo toukokuussa ja niistä kasvoi yli 2 metrisiä kaunottaria. Toivottavasti ovat talvehtineet.Kaivoin kituvan ruusun ylös seinän vierustalta. Juurakon kuoren alta löytyi matoja!! Yök! Ei ihme, että kitui. Viereen jäi toinen juurakko, joka selkeästi virkistyi, kun tautinen vieruskaveri sai lähtöpassit.


 Keisarinelämänlanka aloitti kukintansa jo sisällä ja jatkoi läpi kesän suureen ruukkuun istutettuna.Näillä pakkasilla on hyvä pysytellä sisätiloissa ja suunnitella lähestyvää kasvukautta.
Rentouttavaa viikonloppua itse kullekin!