Sitruuna-marenkipiirasta on leivottu meillä useaan otteeseen. Tällä kertaa käytin täytteeseen sitruunan sijasta kirsikkaa. Sekoitin siihen reilun desin kirsikkahilloa.
Sitruuna-marenkipiiras on noussut uudeksi suosikkileivonnaiseksi meillä suklaakakun ohella. Maku.fi sivuston reseptit on olleet mahtavia! Siis ihan jokainen, jota olen kokeillut. Sivuilta löytyy reseptejä laidasta laitaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Tässä sitruuna-marenkipiiraan ohje Maku.fi -sivuilta. Suosittelen!
Pohja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 dl tomusokeria
100 g voita
1 kpl munaa
Täyte
4 kpl munaa
2 kpl keltuaista
3 dl sokeria
2 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
2 kpl sitruunaa
Marenki
2 kpl valkuaista
1 1/4 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 dl tomusokeria
100 g voita
1 kpl munaa
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja tomusokeri. Paloittele pehmeä
voi kuutioiksi ja nypi ainekset sormenpäillä tasaiseksi murumaiseksi
seokseksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää voi-jauhoseokseen.
Sekoita taikina tasaiseksi. Kun taikina on kiinteää, muotoile taikinasta
pallo, peitä se kelmulla ja anna levähtää jääkaapissa noin 30
minuuttia.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli taikina pyöreäksi Ø 24–26 cm
levyksi. Painele taikina hyvin vuoan pohjalle ja reunoille. Aseta
taikinan päälle pala leivinpaperia ja kaada päälle riisi tai herneet
niin, että paperi ja paino pitävät taikinan siististi vuoan pohjalla ja
reunoilla. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja nosta
paperi ja paino pois. Alenna uunin lämpötila 160-asteeseen.
Täyte
4 kpl munaa
2 kpl keltuaista
3 dl sokeria
2 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
2 kpl sitruunaa
Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri sekaisin keskenään. Lisää
ranskankerma, sitruunoiden raastettu kuori ja mehu. Kaada täyte
piirakkapohjalle ja paista 35–40 minuuttia.
Marenki
2 kpl valkuaista
1 1/4 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria ja jatka vatkaamista,
kunnes vaahto on kiinteä ja kiiltävää. Lusikoi marenki kypsän piirakan
päälle kauniiksi huipuiksi ja paista vielä 6–8 minuuttia 200-asteisessa
uunissa, kunnes marenkihuiput saavat kauniin kullanruskean värin.
Jäähdytä sitruuna-marenkipiiras ja tarjoile.
Tässä linkki Maku-lehden sivuille.
(psst! Suklaakakusta puheenollen, luulen,
että olen löytänyt täydellisen suklaakakkureseptin. Siitä myöhemmin.
Pitää vielä kokeilla muutama juttu.)