Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

heinäkuuta 14, 2010

Suolaista ja Makeaa

Helteet sen kuin jatkuvat ja hyvä niin! Niin ihanaa, kun on K E S Ä !
Meillä on leivottu pizzaa. Helppoa napata jääkaapista, kun tekee mieli jotain suolaista.
Helteen vaikutuksesta, kun ei ihan kiljuvaa nälkää tule. Johtuisiko siitä, että tulee juotua koko ajan? No, hyvä ottaa pizzaa ettei ihan kuihtumaan pääse! ;D  (Tämä on puhdasta itseironiaa!)

Usein olen tehnyt pizzapohjan mutu-tuntumalla, mutta ohjeen mukaan siitä tuli huimasti parempi!
Ohje löytyi vanhasta Viherpiha-lehdestä. Tein sen kaksinkertaisena, jolloin sain kaksi pellillistä . Alkuperäisestä 2dl taikinasta saat siis kaksi pizzaa halkaisijaltaan 30 cm.

2 dl vettä
25g hiivaa (puoli pkt)
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, öljy ja puolet jauhoista. Vatkaa taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi, kulhon reunoista irtoavaksi. Öljy tekee sen ettei kauheasti tarvitse alustaa, vaan taikina irtoaa kuin itsestään. Peitä kulho leivinliinalla ja anna nousta 30 minuuttia. Uunin lämpö 225°, mutta itse laitoin 275°


Kävin eilen pyöräretkellä kirppiksellä ja ostin Jamie Oliverin keittokirjan "Alastoman kokin paluu"
ja kirjan "Tyttö ja Helmikorvakoru", josta olen kuullut kehuja. Kesällä kaipaan lukemista ja tämän luen seuraavaksi.Ihania ohjeita ja ihania kuvia! Minusta Jamie on oikea symppis! Alla oleva keltainen liina lähtee siskolle tuliaisiksi. 

Oikein ihanaa päivää Sinulle!