kesäkuuta 14, 2010

Herkkusuiden Helppo Raparperipiirakka

Olen innokas, mutta varsin laiska leipuri. Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat pipertää ja käyttää aikaa monimutkaisiin koristeluihin ja yksityiskohtiin.



Seuraava ohje ei vie aikaa juuri nimeksikään ja on aikas namia! Ohje on kananmunaton.
Löysin sen googlaamalla blogista Sillä Sipuli.


Ohje on kananmunaton ja todella hellä myös kukkaronnyöreille, jos tuntuu että niitä tarvitsee kiristellä.
Mun pitäisi osata itse laittaa ne umpisolmuun, ne nyörit! Ja joskus ne onkin niin pahasti umpparissa ettei niitä tahdo saada auki. ;)


No, ettei lähtisi ihan sivuraiteille niin olkaapas hyvät:

5 dl piimää (EI rasvatonta)
4 dl sokeria
7dl jauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
150 g sulatettua voita

raparperia noin 4 vartta tai enemmänkin 

Pohjan aineet sekoitetaan yhteen ja levitetään leivinpaperin päälle uunipellille.

Mulla on aika pienet pellit , joten piirakasta tulee mehevän paksu. Jos peltisi on suuri, suurenna pohjan määriä vaikkapa puolitoistakertaisiksi niin saat paksun ja mehevän piirakan.

Levitä pilkotut raparperit pohjanpäälle ja ripottele fariinisokeria (tai tavallista) päälle.
Paista 200° puolisen tuntia.

Siinä kaikki - niin helppoa!


Raparperit oli hinnoissaan kaupassa, ensi vuonna meille tulee oma raparperipuska. 
Pitääkin ottaa selvää, miten syvään ne tulee istuttaa. Vieläköhän ehtisi tänä vuonna?


Iloista viikkoa!

EDIT: kurkkaa myös toinen raparperipiirakkaohjeeni