Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

huhtikuuta 02, 2010

31.10.1936
Elvi hyvä!                                                                


Sydämellinen tervehdys sekä kiitokset kirjeestäsi! Pitkäpä aika onkin siitä vierähtänyt, kun Sinulle viimeksi kirjoitin. Mitä sinulla ja Jennylle nyt kuuluu? Kuinka olet voinut?
-Täällä oli välillä täysi talvi. Lunta oli jo paksulti maassa niin, että kelkat ja potkurit luistivat hyvin ja taisi jo joku suksiakin koittaa. Mutta nyt - niin, -sulanut on lumi ihan kaikki, ja vielä sataa lotisee joka päivä.


Olen neulonut jo pari päivää ahkerasti pukuuni valkoisesta silkistä tehtyä kaulusta, johon neuloin koristetta mustalla silkkilangalla. Se oli todellakin suurtöinen, se kaulus! Sain sen äsken juuri valmiiksi. Maanantaina pitää lempiopettajani, lehtori Yrjö Mustonen esitelmätilaisuuden Kaupungintalolla. Menen tietysti sinne ja ajattelin laittaa jotain uutta päälleni ja niin aloin neuloa kaulusta. Maanantaina valmistan vielä leveän mustan tikatun samettivyön pukuuni.


Nyt on lauantai-ilta. Tytöt ovat paraillaan yhteislyseolla pidettävässä raittiusjuhlassa. Siellä on kuulema oikein hauska ohjelma. Tilaisuus on korkeakoululaisten järjestämä. Lopuksi siellä sitten on karkeloa.


Eilisessä lehdessä oli huvittava uutinen. Eräs neitonen halusi vuokrata miestä lauantai-illaksi kavaljeeeriksi. Ja halukkaita miehiä ilmestyi oikea jono lehden konttoriin. Senhän arvaa!


Olen ruvennut tekemään joululahjoja. Kudon Arjalle paraillaan sinisestä villalangasta puseroa. Malli on oikein hauska.


Mitä Sinä olet nyt siellä oikein puuhaillut? Joko Sinulla ja Jennyllä  on jo puseronne valmiina? Vieläkö siellä on se pupujussi sekä Mikko hengissä? Meille tuli yhtenä päivänä oikein kaunis kissimirri. Se oli oikein kesy ja mukava ja nukkui koko yön äidin sängyssä. mutta nyt se on taas häipynyt teille tietämättömille. Paperi loppuukin ja niin taidankin jo lopettaa. Voi hyvin ja parhaat terveiseni. Terveisiä Jennylle ja Lempille. Mitä hänelle kuuluu? Helvi

Maailma muuttuu, ihminen ei niinkään.
Tämä kirje saa minut hymyilemään. 
Mahtaako kuvan kaunotar olla Helvi?

Rauhallista Pääsiäisen aikaa!