Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

helmikuuta 17, 2013

Haaveissa Yrttiseinä

Muutama kesä sitten minua alkoi sitkeästi kutkuttamaan ajatus yrttiseinästä pihalle. Törmäsin kuviin netissä ja tiesin, että sellaisen mä haluan. Siihen grillin viereen valokatteen alle, kun multatila on pienessä pihassa jo ihan täynnä. Näppärälle paikalle, johon ylettyy vaivatta. Tarpeeksi helppohoitoinen ja toimiva ratkaisu. Siinä voisi viljellä samalla muitakin syötäviä kasveja, kuten chilejä, erilaisia salaatteja ja ehkäpä pieniä amppelitomaatteja. Tuoretta olisi käden ulottuvilla koko kesän.


 
Valmiit ratkaisut ovat melko kalliita, joten jotain DIY -projektia taitaa nyt pukata. Olisi ihan mielettömän hienoa, että saisi seinätilan hyötykäyttöön ja vihreäksi. Siistiä ja kätevää ja kaupan päälle kaunista näkösuojaa. Ulos seinän uskaltaa tehdä itse, mutta sisälle tulevan viherseinän tulisi olla ihan oikea ja valmis ratkaisu kastelujärjestelmineen kaikkineen. Ihan jo senkin vuoksi, että säästyy ikäviltä yllätyksiltä, jos vesieristys ei pidäkään.


Jotain tämäntapaista olisi tarkoitus tehdä, ehkä hieman suuremmassa mittakaavassa. Tahdon tarpeeksi suuren istutusalan ja ehdottomasti yhteisen multatilan kaikille yrteille ja kasveille. Näin se on huomattavasti helppohoitoisempi eikä tarvitse niin tiheää kastelua kuin erillisiin ruukkuihin istutetut yrtit. Klikkaa kuvaa niin pääset Designspongen sivuille ja näet kuinka helposti tämä yrttiseinä on toteutettu. En ehkä tekisi sitä valmiista lavasta, vaan puhtaasta puutavarasta, kun kyse on syötäviksi tarkoitetuista kasveista. Nyt syyhyävät sormet - tule jo kevät! Mä taidan mennä surffaamaan siemenkauppojen sivuille.

Leppoisaa Sunnuntaita!

http://www.designsponge.com/2011/09/diy-project-recycled-pallet-vertical-garden.html