Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

helmikuuta 24, 2013

Blondi Keväthangilla
Kaunis ja aurinkoinen päivä houkutteli ulos uuden kameran kanssa. Hommasin Olympus Pen minijärkkärin. Tänään pääsin ensimmäistä kertaa harjoittelemaan sen käyttöä ja sitä se vielä vaatii, paljonpaljon harjoittelua.

Eniten hämää kuvaaminen ilman etsintä. Tuntuu, että saa painella laukaisijaa ihan sokkona, mutta ehkä se oppii. Tai sitten ostan siihen lisävarusteena myytävän etsimen, jos en totu käsimitan päästä tähtäilyyn.

Kameran asetukset ovat myös kertakaikkisen hakusessa sekä lähes kaikki näppäintoiminnot. Mikään ei tunnu toimivan kuten Canonin järkkärissä. Pelkään, että sotken kaikki asetukset, kun en tiedä mitä teen. Kuvaaminen oli melkoista räpsimistä, mutta eiköhän muutama (kymmenen)tuhat(ta) kuvaa ja ohjekirjan opiskelu auta. Plussaa saa kameran pieni koko ja mitätön paino. Tuskin huomasin, että se  roikkui kaulalla.

Muistikortille tallentui kaikista kuvista myös RAW -versio. Mun kuvankäsittelytaidot (tai Picasan toiminnot) ei riitä RAW -kuvien muokkaamiseen ja ne latautuivat koneelle paljon himmeämpinä ja värittömämpinä kuin JPEG -kuvat. Pitää kysyä joltain viisaammalta neuvoa, kannattaako niitä edes tallennuttaa. Viekö vaan tilaa muistikortilta? Mulla on hieno WLAN -muistikortti, mutta kamera ei taida tukea sitä, koska en saa toimimaan langatonta kuvien lataustoimintoa. HELP! Kuulostaako tämä kamalalta valitukselta? Sitä tämä ei ole, vaan silkkaa harjoittelun puutetta ja avuttomuutta ja ripaus blondiutta.

Odotukset taisivat olla vähän liian korkealla ja myönnän etten ole ihan vielä päässyt liekkeihin uuden kameran kanssa, vaikka oli oikein nautinnollista päästä ulos räpsimään kuvia. Ilma oli aivan kertakaikkisen ihana! Aurinko lämmitti jo kunnolla ja linnut lauloivat ihan kuin kevät olisi jo paljon pidemmällä! Maisemat saivat huokailemaan ihastuksesta! Kyllä meidän vuodenajat ovat suuri rikkaus, vaikka kesää kaipaankin kovasti. Kevät on kuitenkin jo ihan nurkan takana. Ensi viikolla alkaa maaliskuu! How about that? :)