Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

elokuuta 25, 2011

Onnellisuutta


Hiljaiselon jälkeen on taas mukavaa kirjoittaa ja kuvittaa. Ihana kesä täynnä muistoja alkaa kohta olla takana ja syksyinen sisustusinto hiljaa heräillee puutarhakauden jälkeen. Lähes kaiken vapaa-aikani kesällä vietin kasvimaalla. Tunnit kuluivat kuin siivillä ja sielu sai lempeää hoitoa mullantuoksuisessa ympäristössä. Voin ainoastaan suositella, jos yhtään multasormet syyhyää tai peukalot vihertää. Palstalta palaa aina hymyssäsuin ja rentoutuneena!


Olen saanut korjata jonkin verran satoa ja maku on aivan omaa luokkaansa, kun kyseessä on omat kasvikset ja perunat.Kasvit ovat kasvaneet aivan yli odotusten, tuholaiset ovat pysyneet poissa kirppoja lukuunottamatta, jotka ovat rei'ittäneet rucolat ja paksoin lehdet. Fasaanit söivät herneet keväällä heti kylvön jälkeen, mutta se taisi olla ihan hyvä, koska ne eivät olisi edes mahtuneet kasvamaan kylvöpaikallaan. 
Hieman liian innokkaasta kukkien ja yrttien siementen kylvöstä johtuen rikkaruohoille ei ole jäänyt tilaa kasvaa juuri lainkaan ja olen päässyt tosi vähällä kitkemisellä. Tosin palsta oli alkujaan savinen eikä siellä kasvanut juuri lainkaan rikkaruohoja. Käytävät oli katettava hiekalla, koska märkä savinen maa tarttui kenkiin. Hiekka on myös osaltaan pitänyt rikkaruohot kurissa ja on tervetullutta saviseen pohjaan.

Tässä ennen ja jälkeen kuvat:

Odotan lauantain lämpöaaltoa ja rentouttavaa palstapäivää. Omassa pihassakin riittäisi syyspuuhia ja kukkasipulit ovat vielä hankkimatta. Onneksi on vielä elokuu ja aikaa pihahommiin riittää.

Leppoisaa viikonloppua!