Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

joulukuuta 01, 2012

Aamiaismunakas - Omeletti


Noin vuosi sitten sain hotelliaamiaisella tavallista parempaa munakasta, joka oli suussasulavan hyvää. Olen löytänyt oman tavan tehdä herkullista munakasta niistä aineista, joita kaapista yleensä löytyy. Muistat ehkä, että tykkään käyttää maustamatonta jogurttia vähän kaikkeen. Tässä ohjeessa käytän Valion pehmeää rahkaa, koska se tekee rakenteesta ihanan mehevän. Maustamaton jogurttikin kävisi, mutta sitä tulisi valuttaa suodatinpaperin läpi muutama tunti, että ylimääräinen vesi poistuu.

Herkullisen aamiaismunakkaan - omeletin ohje:

5 kananmunaa

1/2 prk Valion pehmeää rahkaa

n.1 dl juustoraastetta

Ainekset sekoitetaan tasaiseksi ja paistetaan voi-rypsiöljyseoksessa niin kauan kunnes munakas hyytyy. Kuumenna pannu ensin kuumaksi ja laske lämpöä muutama pykälä heti, kun munakasseos on laitettu pannulle. Jos haluat nopeuttaa hyytymistä, voit nostella munakkaan reunaa välillä niin, että hyytymätöntä seosta pääsee valumaan reunan alle.

Munakkaan voi myös paistaa uunissa. Siinä tapauksessa voitele vuoka ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 1/2 tuntia. Tarkkaile kypsymistä, että tiedät mikä on sinun uunisi paistoaika.