Suosituimmat sivut

Blogitekstisuositus

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka , johon jää koukkuun. Tämä ohje on juuri sellainen. Meillä näitä pellillisiä on syöty  kymmeniä tämän kesän kuluessa. Muu...

syyskuuta 26, 2010

Vahveroita




Niin on tämäkin viikonloppu vierähtänyt metsässä. Sieniä niin paljon, kun vain jaksaa kotiin kantaa. Mikähän siinä on, että metsässä kohtuudesta ei voi puhua, ei. :)

Tässä suppilovahverokeiton ohje, suussasulavaa...

2 litraa käsittelemättömiä suppilovahveroita
1 l kasvis- tai kanalientä
1 suuri sipuli
1 valkosipulinkynsi
4 dl kermaa
paketti koskenlaskijaa (savuporo)
kourallinen hakattua persiljaa
kourallinen ruohosipulia tai muita lempiyrttejäsi
hippusellinen valkopippuria
lisää suolaa tarvittaessa

Pilko sienet pieneksi ja laita kuumalle pannulle ja keitä vesi pois sienistä. Lisää hienoksi pilkotttu sipuli ja valkosipuli. Kun sienet ovat kutistuneet lisää litra kanalientä ja sulatejuusto. Hämmentele, jotta juusto sulaa keittoon. Lisää kermat, valkopippuri ja kourallisia lempiyrttejäsi ja tarkista maku. Halutessasi voit lisätä suolaa.




Tarjoile hyvän leivän kanssa. Tuoreen leivän puuttuessa meidän "hyvä leipä" oli tällä kertaa uunissa paahdettuja reissumiehiä, joihin teimme chilivoita omista chileistä. :)

Ripaus chiliä voisi sopia keittoonkin. Ei liikaa ettei sienten hienoinen maku kärsi.
Käytin ensimmäistä kertaa savuporon makuista Koskenlaskijaa ja se sopi täydellisesti tähän keittoon.

Toivottelen sinulle hyvää alkavaa viikkoa ja mukavaa sunnuntai-iltaa.