huhtikuuta 29, 2013

Keväisiä Inspiraatioita

Sunnuntaina oli vihdoin niin lämmintä ja aurinkoista, että ryhdyin siivoamaan pihaa. Mullasta nousee jo uutta elämää ja puiden silmut pullistelevat lupaavasti. Meillä jäi ulkopöytä taivasalle talveksi eikä se oikein ole tykännyt lumen painosta päällään. Se on ihan valmis sorttiasemalle. Viime vuoden tuulenpuuskat taivuttivat aurinkovarjon jalan niin, että uusi varjo on hankittava myös. Siinä jo tarpeeksi syitä kesäkalustekatsaukselle.

Hankinta- ja harkintalistalla ovat täksi kesäksi:1. Aurinkovarjo
Haluaisin aurinkovarjon, joka näyttää sateenvarjolta. Tuollaisen kuin ylimmässä kuvassa, jossa on kaartuvat pinnat alapinnalla. Jos uudessa pöydässä ei ole reikää varjolle, on hankittava tuollainen omalla jalallaan seisova malli, joka ei niin paljon miellytä mun silmää. Varjopäätös vaatii vielä harkintaa.  Varjo tulee olemaan vaalea joka tapauksessa. Molemmat varjot on Ikean valikoimasta.


2. Köynnösritilät
Puutarha kasvaa ylöspäin, kun se ei muualle enää pysty laajenemaan. Köynnösritilät ovat aikansa palvelleet ja nekin on aika uusia. On muuten mielettömät kärhöt yläkuvassa, joka on lainattu Plantagenin sivuilta.

3. Ruokapöytä


Pöydän hankinnassa olen miettinyt polywoodista tehtyä huoltovapaata pöytää, joka olisi tarpeeksi suuri ruokailemiseen, muttei kuitenkaan liian suuri. Polywood on aika arvokasta, joten se voi jäädä haaveeksi. Ikeassa kiinnitin huomiota tähän puiseen Angsjö-malliin. Yksinkertainen ja kaunis, vaatii kuitenkin öljykäsittelyn vuosittain. Tässä pöydässä ei ole reikää varjolle. Pitää vielä mittailla kuinka iso pöytä on järkevää hankkia.


 

3. Löhötuolit


Tämän vuoden voisi vielä sinnitellä vanhoilla ruokapöydän tuoleilla. Lekotteluun houkuttelisi nämä sirot ja nostalgiset Ellipsi -tuolit Hobby Hallin valikoimista.


 Tykkään myös tästä Ikean Högsten nojatuolista korkealla selkänojalla!
Paikka haaveiluun ja rentoutumiseen voisi tulla bonuksena uusittavan valokatteen alle.  Näillä haaveiluilla lähdetään alkavaan viikkoon. Oikein hyvää ja aurinkoista toukokuun aloitusta Sinulle!