lokakuuta 08, 2011

Mankelinurkkaus eli "kodinhoitohuone"Olisi ihan luksusta, jos olisi oikea kodinhoitohuone.  
Mankelinurkkaukseni toimii sellaisena, vaikkei huone olekaan.

Paikalla oli aiemmin naulakkosyvennnys kenkätelineineen ja naulakkoineen.  Koko syvennys yleensä pursusi tavaraa. Se oli tunkkainen "pois silmistä nurkka". Päällystakit ovat lähes kaikki mustia, joten synkkäkin se oli. Viritin verhot eteen ettei karmeutta tarvisisi katsella joka päivä. Verhojen taakse tuli sysäistyä roinaa oikein surutta periaatteella pois silmistä pois mielestä. Kunnes naulakko otti ja romahti. Raja tuli silläkin vastaan ja hyvä niin. Harmi ettei ole varsinaisia ennen-kuvia, mutta voit kurkistaa   tänne
Seinään tuli sen verran suuret reiät, että ne oli saatava piiloon.  Reiät täytettiin, tapetti laitettiin päälle ja seinät maalattiin mattavalkoisella. Viritin katonrajaan hyllyn, missä säilytetään harvemmin tarvittavia tavaroita.  Käytössä olevat päällystakit piiloutuvat yläkuvassa etualalla olevaan kaappiin. Siellä piileskelevät myös kengät.
Senkki toimii liinavaatekaappina ja sen  päällä on mankelin paikka. Mankeli on aina esillä, ettei kynnys käyttöön ole liian suuri. Senkki on JYSKIn poistonurkkauksesta. Se on käsitelty Osmo-colorilla ja vaihdetut vetimet ovat mokosta. Senkki on muuttanut huoneesta toiseen useasti ja nyt se on löytänyt oman paikkansa.

Mankeli on vanha UPO, joka on kirppislöytö. Noin kuukausi sitten mankelin tela lakkasi pyörimästä, koska pieni muovinen osa oli haljennut. Pitkän varaosametsästyksen jälkeen sain uuden osan ja taas toimii kuin unelma. Sain muutamasta paikasta vastauksen ettei osia enää valmisteta, mutta en antanut periksi, vaan soitin UPOlle ja sieltä osattiin ohjeistaa myös varaosamyyjiä. Tuntui järjenvastaiselta, että mankeli päätyisi kaatopaikalle pienen muovisen osan takia.
(Varaosamyyjä sanoikin, että joutuisin ostamaan uuden, mutta huonomman tilalle.)


  Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa. Ikean seinäkaappeihin mahtuu melkoisesti tavaraa. Toisessa säilyttelen silitysrautaa ja keittiö- sekä käsipyyhkeitä ja toisessa sekalaisempaa tavaraa. Kaapit jätin tarkoituksella ilman vetimiä. 
Näin ne ovat mielestäni eleettömät, ajattomat ja helppo pyyhkäistä puhtaaksi.  
Koska nurkkaus on pimeä,  ostin Ikeasta kaappien päälle kiinnitettävän halogeenivalaisimen.

Muutoksesta on jo lähes vuosi aikaa - ratkaisu on  ollut tosi toimiva!

Aurinkoista viikonloppua!

-Sari-