syyskuuta 20, 2011

Uudistunut WC
 
Nyt saan laitettua kuvia WC:n pienen budjetin uudistuksesta. Olen niin tyytyväinen !


Ronseal-
kaakelimaali nostatti hiukset aluksi pystyyn ja olin jo lähes varma, että pipariksi meni. Maali valui paljon ja olin siihen kylläkin varautunut. Luin netistä useamman käyttäjän kokemukset siitä, että, maali valuu ja valumajälkiä jää helposti kaakeleihin. Ohjeessa neuvotaan käyttämään sivellintä, joten ostin oikein laadukkaan tasoittajan, jolla maalasin ohjeen mukaisesti alhaalta ylöspäin. Liian vähällä maalimäärällä kaakelit eivät peittyneet ja liian suurella määrällä maali tosiaan valui, kuten kaikki maalit. Paikkailin ja korjailin valumia kokoajan edellisiltä kaakeleilta sitä mukaa kuin etenin. Ostin pienen huopatelan ahtaita paikkoja varten, kuten patterin ja pöntön taustaa ja se osoittautui pelastuksekseni. Tasoitin sillä koko kaakelipinnan ja kaikkein siisteintä pintaa tuli viimeisimmäksi maalatuista kaakeleista, joissa maali ei ollut ehtinyt kuivumaan liikaa. Tela antoi tasaisen, hieman mattaisen pinnan. Valumajäljiltä en täysin säästynyt, mutta lopputulos tyydyttää niistä huolimatta. Saumakynää ei mielestäni tarvinnut ollenkaan päällemaalatuille saumoille, joten käytin sen lattialaattojen kellastuneisiin saumoihin. Purkin riittoisuus piti olla 8m2 , mutta minulla koko purkki meni alle 6m2:iin.

WC:stä tuli kuin eri tila, ihanan valoisa ja raikas huone. Enää se ei ole tunkkainen ja ahdistavan kelmeä kasarikoppi. Peili vaihtui yksinkertaisempaan ja allaskaappi sai vetimet vanhasta vyöstä.  Tämän idean sain Selmalta, KIITOS! :) Mäntyiset katto- ja jalkalistat olen maalannut jo aiemmin valkoisiksi kuten myös katon.


Voin suositella Ronseal -kaakelimaalia, mutta en itse uskaltaisi lähteä maalaamaan suuria lattiasta kattoon ulottuvia pintoja ainakaan pensselillä. Suuret pinnat tulisivat myös melko kalliiksi. Silti mietin kuumeisesti kestäisikö maali irtoilematta suihkuhuoneen kaakeleissa, koska valkoinen tekisi sinnekin ihmeitä! ;)
Hellurei ja hauskaa viikkoa,

-Sari-
Tässä vielä kuva ennen remppaa.

EDIT: 12.11.2013 Kaakelimaali on pysynyt seinissä hienosti, mutta kellastunut todella paljon. En maalaisi uudestaan kyseisellä maalilla. Uskaltaudun todennäköisesti maalaamaan päälle pesunkestävällä sisustusmaalilla ennen kuin saan uudet kaakelit seiniin.